HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Uw mening over financiële problemen eurozone

Sparen, oppotten, beleggen of investeren, wat vindt u het beste alternatief?

Sparen is nu zinloos, zeker acht van de tien gewone spaarrekeningen levert nu verlies op. De rente van een spaarrekening ligt namelijk gelijk of net iets lager dan het inflatiecijfer, zo blijkt uit een analyse van RTL Nieuws. De spaarrente is nu 2,5 procent, terwijl de inflatie in juli 2,6 procent bedroeg. Veel rekeningen geven overigens een nog lagere rente. Wordt het spaargeld voor langere tijd vastgezet dan is de spaarrente doorgaans hoger doch door de lage stand van de lange termijnrente is deze ook niet hoog te noemen.

Volgens Paul Huibers van de vergelijkingssite Geld.nl "loont het momenteel om met je spaargeld te gaan shoppen". Het is wel verstandig alléén met banken in zee te gaan, die onder het Nederlandse of Europese deposito- garantiestelsel vallen.

Inflatie
Inflatie betekent letterlijk opblazen, aanzwellen of groter worden. Inflatie wordt in economisch verband omschreven als geldontwaarding of waardevermindering van het geld. Eenvoudig gezegd betekent inflatie dat men in tijd steeds minder kan kopen met hetzelfde aantal euro’s op zak. Voor deflatie geldt het omgekeerde.

Beurskoersen
Dat de stand van de koersen van aandelen gelijke tred houdt met het consumentenvertrouwen is niet raar. De teloorgang van de financiële markten vorige week leidde dan ook acuut tot een daling van het consumentenvertrouwen tot min 21 punten. Deze daling werd veroorzaakt door een groeiend negativisme over de economische vooruitzichten als werkloosheid, huizenprijzen en besteedbaar inkomen, maar bracht nauwelijks verandering in de koopbereidheid, die eveneens als in voorgaande jaren, bij een dalende conjunctuur ten gunste komt aan de besteding van grote aankopen.

Consumentenvertrouwen, seizoengecorrigeerd

Consumentenvertrouwen, seizoengecorrigeerd

Huizenmarkt
Het tumult op de Europese landeneconomieën en huizenmarkten heeft eveneens een waardevermindering tot gevolg gehad en zelfs nog. Prijzen van koopwoningen zijn gedaald en vroegere kopers zien hun pensioengeld in rook opgaan bij gedwongen verkopen. Toch zien investeerders hun kans op aardige rendementen, zo ook de Zweden, Noren, Fransen en Russen die bijvoorbeeld in Spanje plots weer een toenemende interesse tonen in onroerend goed sinds 2009.                                                                                                                                   

Van onroerend goed wordt gezegd dat deze nog steeds een waardevaste investering blijkt, zeker op de lange termijn. Mondi is daarom erg geïnteresseerd in uw mening. Wat zijn volgens u goede redenen om een woning of beleggingsobject in het buitenland te kopen? Of juist niet? Heeft u recent of het afgelopen jaar gekocht en wat waren uw redenen om tot aanschaf over te gaan? Welke alternatieven geeft u de voorkeur aan om rendement op uw spaargeld te behalen, of welke redenen heeft u om (voorlopig) helemaal geen investeringen te doen? Bent u van mening dat u nog een tijdje moet wachten om grote investeringen te doen, of ziet u juist nu uw kans? Geef uw mening onderaan dit artikel.

Uw mening wordt bijzonder op prijs gesteld

Bronnen: RTL Nieuws, CBS, Property-abroad


Het Mondi lidmaatschap is bijzonder aan te bevelen voor (toekomstige) eigenaren van een woning of beleggingsobject in het buitenland. Of u zich nu in de oriëntatiefase bevindt, al een woning hebt aangekocht of deze weer wilt gaan verkopen, u zult ongetwijfeld veel vragen hebben en willen weten welke juridische, fiscale, financiële en praktische consequenties uw beslissing heeft.



Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 19-08-2011

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten