HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Leert u de taal van het land?

Om met de plaatselijke bevolking te communiceren is het in veel landen nodig om de taal van het land waar u gaat wonen te leren. Hoe maakt ú zich verstaanbaar?

Stem op de poll 

Om met de plaatselijke bevolking te communiceren is het in veel landen nodig om de taal van het land waar u een (tweede) woning koopt te leren. In een restaurant of in de supermarkt volstaat ‘toeristenkennis’ nog wel. Maar wat als u uw woning gaat verbouwen en een lokale aannemer inschakelt? Wat als u een nota krijgt voor gas en licht waarvan u denkt dat deze niet klopt? Hoe wordt u wijs uit de nota en hoe tekent u bezwaar aan? Kortom: Hoe maakt ú duidelijk wat u wilt zeggen?

Waar in Nederland de meeste mensen min of meer het Engels beheersen is dit in het buitenland vaak niet het geval. In Zuid-Europa is het al ‘gevaarlijk’ om er van uit te gaan dat bijvoorbeeld een arts Engels beheerst. Zeker buiten de grote steden. Het leren van de plaatselijke taal is dan de oplossing. Of toch niet?

Moeilijk
Het leren van de taal is niet altijd even makkelijk. Duitsland of Turkije is een groot verschil. Veel Nederlanders beheersen het Duits al redelijk tot goed, terwijl slechts een handjevol mensen het Turks onder de knie heeft. Daar komt bij dat de Turkse taal aanzienlijk verschilt van de West-Europese talen en daarom ook moeilijk te leren is.

Noodzaak
De vraag is echter of het noodzakelijk is om de taal van het land te leren. In sommige regio’s lijkt dit niet het geval te zijn. Aan de populaire Spaanse kusten is het bijvoorbeeld mogelijk om een Nederlandse krant te lezen, naar een Nederlandse radiozender te luisteren en Nederlands eten in de supermarkt te kopen. Veel mensen sluiten zich aan bij een Nederlandse vereniging en bouwen zo contacten op met een groep landgenoten. Dit roept de vraag op of het in een land als Spanje wel nodig is om Spaans te leren. 

Mondi wil van u graag weten of u de taal van het land waar u woont of wilt gaan wonen beheerst. U kunt reageren door mee te stemmen op de poll (rechtsboven op Mondi.nl).

Ook horen wij graag uw mening over het ‘leren van de taal’. Vindt u dit noodzakelijk of ziet u dit als een luxe? Hoe communiceert u met de mensen in het land waar u woont? Heeft u eventueel tips voor het leren van een andere taal?

Meer informatie:
Voorkom een taalbarrière


Mondi is een onafhankelijke belangenorganisatie die opkomt voor de collectieve belangen van haar leden en die hen voorziet van preventieve informatie om succesvol een woning in het buitenland aan te schaffen. Met een lidmaatschap van Mondi kunt u onbeperkt vragen stellen over alles wat te maken heeft met de aanschaf en bezit van buitenlands vastgoed. De investering hebt u zo terugverdiend. Met Mondi next nieuws blijft u op de hoogte van de meest relevante ontwikkelingen.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 28-08-2009

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten