HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

De Portugese taal is een uitdaging

Blog Anneke van den Bos die met Eelke gaat emigreren naar Portugal: “Wat de meeste mensen hebben met de Franse taal, heb ik met Portugees. Het klinkt lieflijk, bijna melodieus. Veel neus- en keelklanken die we in het Nederlands niet hebben. Of je moet flink verkouden zijn. Vroeger op school vond ik de vreemde talen altijd leuk. Dus ik dacht dat het aanleren van een nieuwe taal ook nu wel weer zou gaan.

De foto is genomen in Montelegre, een gemeente in het Portugese district Vila Real.Maar helaas gaan de jaren nu een rol spelen en het studeren gaat nu toch een héél stuk lastiger dan vroeger. Via de open universiteit waren Eelke en ik begonnen aan de lessen Portugees, met een Portugese lerares die gebrekkig Nederlands sprak. Jammer genoeg sloot haar manier van lesgeven niet aan bij mijn verwachtingen. En met het aanleren van het woord bordenwisser (o apagador) en microfiberdoekje (roupa de microfibra), was bij mij de maat vol.

Waar ik wel wat had aan heb gehad was de site Coutinho.nl. Gestructureerd leren aan de hand van een lesboek, overhoringen/testen en het nabespreken. Het schijnt zeker vijf jaar te duren voordat je de taal enigszins vloeiend kunt spreken, mits je omringd bent door de taal. Het aanleren van eenvoudige (vakantie)zinnen is een eerste begin. De Portugees vindt het erg leuk wanneer je probeert uit te drukken in zijn taal, hij is erg geduldig en hulpvaardig.

Wat me ook helpt is online een Portugese krant ‘lezen’, en zelf woorden opzoeken met google translate. Ook het contact met makelaars, die zeker niet allemaal Engels of Frans spreken, is een goede leerschool. Al zijn het maar losse woorden, elke baby begint tenslotte ook zo met een taal. Soms vind ik het uitzichtloos, maar ik weet zeker dat wanneer ik daar woon en niets anders kan spreken dan steenkolen Portugees, wij het snel te pakken krijgen.”
Deel 1: Uit liefde emigreren naar Portugal
Deel 3: De Portugese taal is een uitdaging
Deel 4: Teleurgesteld en verward 
Deel 5: Geland, letterlijk en figuurlijk 
Deel 6: De overdracht en het gouden hoefijzer 
Deel 7: Concrete verhuisplannen naar Portugal 
Deel 8: Verhuizen maar nog niet helemaal 
Deel 9: Inboedel is verhuisd, nu wij nog emigreren naar Portugal
Deel 10: Eindelijk in ons nieuwe huis 
Deel 11: Ook stapjes te zetten na emigratie naar Portugal 

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Portugal
Bezoek regelmatig het landendossier Portugal en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Anneke van den Bos
Datum: 28-06-2020

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten