HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Checklist beleggen in vastgoed

Als je gaat beleggen in niet-beursgenoteerd vastgoed, moet je jezelf een aantal vragen stellen. Deze kunnen je helpen om vervelende situaties te vermijden.

U kunt beleggen in beursgenoteerde vastgoedfondsen (vaak aandelen die dagelijks verhandelbaar zijn op de beurs) en in niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen. De checklist die is samengesteld gaat over nietbeursgenoteerde vastgoedfondsen. Daarmee is niet gezegd dat beleggen in beursgenoteerd vastgoed met minder of wellicht meer risico’s gepaard gaat.

Als men gaat beleggen in niet-beursgenoteerd vastgoed, moet men zichzelf een aantal vragen stellen. Deze kunnen helpen om vervelende situaties te vermijden, bijvoorbeeld dat men geen rente meer ontvangt of dat het geld in zijn geheel verdwijnt. De onderstaande vragen bieden niet de garantie op een veilige belegging, maar kunnen helpen om de risico’s zoveel mogelijk te begrijpen. U kunt deze vragen ook gebruiken om een bestaande belegging te evalueren of om vragen te stellen aan de aanbieder.

Tips
De AFM heeft een vraag- en antwoordlijst samengesteld om beter inzicht te krijgen in uw (toekomstige) vastgoedbelegging. In het algemeen geldt:
  • Beleg alleen als u volledig begrijpt wat er met uw geld gebeurd, ken de risico’s en de kosten;
  • Laat u niet afschepen met vage verhalen, glimmende folders garanderen geen veilige beleggingen;
  • Bij twijfel of onduidelijkheid: raadpleeg een deskundige en betrouwbare adviseur of stap niet in.
Meld misstanden
Als u uw geld niet meer terugkrijgt, uw rente niet ontvangt of iets verdachts tegenkomt, meld dat dan alstublieft bij de AFM. U kunt contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten, www.afm.nl. Met uw hulp kan de AFM het toezicht effectiever maken en eerlijke en transparante financiële markten bevorderen.

Download Checklist AFM
Download PDF: checklist-vastgoedashx
Opmerking Mondi
Er zijn natuurlijk veel bedrijven actief in de internationale vastgoedmarkt die niet onder toezicht staan van de AFM. Via de publieke beoordelingen kunt u zien hoe de ervaringen zijn van kopers met aanbieders van vastgoed in het buitenland. Als lid van Mondi kunt u altijd vragen stellen via de vraag- en antwoordmodule

Mede door de talrijke dossiers en het uitgebreide internationale netwerk die we in de loop der jaren hebben opgebouwd, kunnen we misschien wel als geen ander vertellen wat u kunt doen om tot een succesvolle aankoop van een woning of beleggingsobject in het buitenland te komen.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 27-01-2012

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten